Η ιστιοπλοΐα πήρε το όνομά της από το ιστίο. Το ιστίο ήτανε ένα κομμάτι πανί που χρησιμοποιούσανε στα παλιά χρόνια οι ναυτικοί. Τα λεγόμενα ιστία δηλαδή τα πανιά αυτά, δένονταν στα κατάρτια των σκαφών για να δίνουν ώθηση. Τότε σε κατάσταση νηνεμίας τα πράγματα ήτανε αρκετά δύσκολα, γιατί έπρεπε να επέμβει ο άνθρωπος και η μυεική του δύναμη τραβώντας τα κουπιά. Τώρα με βάση την εξέλιξη των εποχών τα πράγματα στην ιστιοπλοΐα είναι πιο εύκολα, λόγω των μηχανών που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στις μέρες μας η ιστιοπλοΐα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, δημοφιλή, και συναρπαστικά θαλάσσια αθλήματα που υπάρχουν. Τα πλεονεκτήματα αυτού του αθλήματος πολλά, εφόσον καταφέρνει και συνδυάζει την άμεση επαφή με τη φύση και πιο συγκεκριμένα με τη θάλασσα, και φυσικά την σωστή σωματική διάπλαση του πληρώματος.


Σαν άθλημα η ιστιοπλοΐα χρειάζεται πολύ εκπαίδευση και αρκετή μυεική δύναμη εφόσον πρέπει να μπορεί κανείς να κινείτε γρήγορα, και να προσαρμόζει ανάλογα το σκάφος του πάνω στον άνεμο και στα ρεύματα τις δύστροπης θάλασσας. Η ραγδαία ανάπτυξη και το ενδιαφέρον που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια πάνω στην συγκεκριμένο άθλημα έχουν καταστήσει την ανάγκη στους ειδικούς να φτιάξουν δυο κατηγορίες ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Στην πρώτη κατηγορία της ιστιοπλοΐας βρίσκουμε τα σκάφη τριγώνου. Τα σκάφη αυτά έχουν τα ίδια τεχνικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά. Φυσικά είναι πιο μικρά και για το λόγω ότι είναι πολύ μικρότερες οι αποστάσεις που διανύουν αλλά και γιατί το πλήρωμά τους δεν μπορεί να ξεπερνά τους τρεις αθλητές.

Στην δεύτερη κατηγορία της ιστιοπλοΐας κατατάσσονται τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τα οποία δεν έχουν κάποια δεδομένα στοιχεία που πρέπει να ακολουθούν, και αυτό γιατί το κάθε εργοστάσιο κατασκευής τέτοιων σκαφών, ακολουθεί την δική του φόρμα για την κατασκευή τους. Σε αυτά τα σκάφη το πλήρωμά τους μπορεί να είναι πολυμελή αφού υπάρχει η δυνατότητα να επιβαίνουν μέχρι και δεκαπέντε αθλητές.

Η δεύτερη κατηγορία της ιστιοπλοΐας, δηλαδή τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας χωρίζονται επίσης σε άλλες τρεις υποκατηγορίες, στις οποίες εντάσσονται τα αθλούμενα σκάφη με βάση κάποια δεδομένα.

Επικοινωνία

διευθυνση

ΛΕΩΦ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΡΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνο

(+30) 22410 90049

fax

(+30) 22410 96697

email

info@vip-yachts.gr

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Όνομα Τηλέφωνο Email