Σαν γεωγραφική θέση το νησί της Πάτμου, στην αρχαία Ελλάδα υπαγόταν στις Νότιες Σποράδες. Έπειτα με την σύγχρονη διαίρεση της Ελλάδας, ενσωματώθηκε με την Δωδεκάνησο και απέχει μόνο είκοσι πέντε ναυτικά μίλια από την γείτονα Τουρκία. Η Πάτμος στην ουσία αποτελείται από δυο μέρη γης που ενώνονται μεταξύ τους κάπου στη μέση του νησιού με ένα ισθμό. Το έδαφος της είναι ηφαιστιογενές το νησί περικλείουν μια σειρά από όρμους, ορμίσκους, ακρωτηρίων και νησιδίων.

     Το νησί ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό στα αρχαία χρόνια διότι υπήρξε τόπος εξορίας και μόνο, πολιτικών και θρησκευτικών καταδίκων. Η Πάτμος έγινε γνωστή από το πιο γνωστό Ευαγγέλιο ανά τον κόσμο την Αποκάλυψη. Εκεί είχε εξοριστεί ο μαθητής του Ιησού, ο Ιωάννης όπου την συνέγραψε.

     Το λιμάνι της Πάτμου η Σκάλα είναι χτισμένη στο βάθος του κόλπου και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού. Η Χώρα που είναι η πρωτεύουσα του νησιού αποτελείτε από όλα εκείνα τα στοιχεία που αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο ως παραδοσιακά νησιώτικα ελληνικά.

Επικοινωνία

διευθυνση

ΛΕΩΦ. ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΡΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνο

(+30) 22410 90049

fax

(+30) 22410 96697

email

info@vip-yachts.gr

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Όνομα Τηλέφωνο Email